Çocuklugum Burdur’un Tefenni ilçesinde geçti. 7-8 yasına kadar köy sokaklarında kosturan, sehirden ve simdiki teknolojik hayattan uzak, topragın içinde büyümüs biriyim ben. O yıllardan aklımda kalan, tadını hala hatırladıgım bir çörek yapardı anneannem: Hashaslı Ekmek. Hafif tatlı, yumusacık ve sıcacık bir anı benim için hiç unutamadıgım.

Simdi aynı gelenegi annem devam ettiriyor. Bir pazar günü bu unutulmaz tadı yine yasadım sayesinde. Tabi bunu paylasmadan, fotograflamadan olmazdı.

Tarifini isteyenlere (gizli icerigi bende saklı tabi ki 🙂
Malzemeler:
  • 300 gr ezilmis hashas
  • Kuru Maya
  • 1 Bardak Süt
  • Yardım bardak sıvı yag
  • 1 yumurta
  • Un
  • Tuz – Seker
  • Su
Yapılısı:
  • Önce 1 yemek kasıgı kuru maya, yarım çay bardagı suya eklenip eriyene kadar kadar karistirir.
  • Maya, 1 bardak süt ve sıvı yag hafifçe ılık olacak sekilde biraz karıstırılır ve içine 1 yumurta eklenir.
  • Aldıgı kadar un ve biraz tuzla hamur yapılır.
  • Diger taraftan hashas bir miktar (zevke göre) seker ve su ile karıstırılıp kaynayana kadar pisirilir.
  • Hamur küçük parcalara ayrılıp açılır ve icine hashas sürülüp bohça seklinde kapatılır. Üstüne yumurta sarısı sürülür ve susam ekilir.
  • 200 derece önceden ısıtılmıs fırında 30-35 dakika pisirilir ve afiyetle yenir 🙂
E tabi bu muhtesem tarif için de güzel bir time lapse videosu hazırlanır 🙂